Nyáron karácsony?

Vedd elő a karácsonyi díszeket, jó móka lesz!

Mi lenne szórakoztatóbb egy bágyadt, meleg nyári délután, mint karácsonyt varázsolni pár órára?

Na jó, próbálom kreatívan felfogni azt, hogy ünnepek előtt és után sosincs kedvem és időm átnézni a karácsonyi díszeket, égősorokat, dekorációs kellékeket, így beütemeztem ezt a foglalatosságot nyárra!

karacsony-juliusban.jpg

Ötletek és tippek a karácsonyi motyók átnézéséhez

Szedd elő az összes dobozt, zacskót stb., ami a karácsonyhoz köthető, beleértve a megmaradt csomagolópapírokat, szalagokat stb.

Rendezd őket tematikusan: égősorok, karácsonyfadíszek -precízek színek vagy stílusok szerint külön-, egyéb dekorációs tárgyak, girlandok, csomagolópapírok, ajándékzacsók és szalagok stb.

Most jöhet a válogatás: tedd egy szemeteszsákba ami törött, évek óta nem vetted elő, rossz, vagy csak nem tetszik! Ha égősor nem működik, mérlegeld, megéri-e javítani, vagy újat kell-e venni? (A javítást preferálom, környezetvédelmi okokból).
Ha valami újszerű, de már nem kell neked, találd ki, kinek lehetne odaajándékozni?
Ha gyerek is van a közeledben, bátran rendezzetek egy bohókás karácsonyt az előszedett dekorációval ;)

Gondold át, hogy lehetne praktikusabban tárolni a megmaradt holmit? Szerezz be kisebb-nagyobb dobozokat, írd rá, melyikben mi van, majd e szerint tedd el a dolgokat!

Mindeközben azt is megtervezheted, milyen legyen az idei karácsonyod? Akár csak a dekorációt: milyen stílus, színek lesznek, mit kell még beszerezni vagy saját kezűleg elkészíteni? Ha nagyon belelendülsz, jöhet maga az advent, a programok, ételek átgondolása - jól fog jönni még a nagy ünnepi rohanásban!

Végül, ha találtál néhány megmaradt csillagszórót, este gyújtsátok meg őket a sötétben - milyen más élmény lesz, mint télen!

Kipróbálod?

csillagszoro.jpg