Túlélési tippek iskolakezdési bevásárláshoz

Minél kisebb; minél több van; annál inkább fárasztó a sulikezdés!
Igen, a gyerekekről van szó.

sulikezdes.jpg

Egy elsős-másodikos esetében nagyon hosszú listát kap a szülő, plusz legyen olyan táska, tolltartó, izébizé, amitől majd örömmel várja a sulit. Ez az időszak ezért nehéz (persze többedik gyereknél már rutint szerzünk, nem beszélve arról, hogy pontosan tudjuk, mennyi mindent vetetnek meg velünk feleslegesen...)

Aztán lassan nem kapunk listát, menet közben derülnek ki a beszerzendők, így szinte naponta mehetünk a papír-írószerbe a plusz dolgokért, miközben a szülőiken is számítanak a jelenlétünkre.

És persze csomagolunk, borítunk, címkézünk végehossza nélkül...

Lehet másképp????

Nem áltatlak, a sulikezdés mindaddig fárasztó lesz, amíg elég nagyok nem lesznek ahhoz, hogy odaadd a pénzt és megvegye magának... röpke 10-12 év addig!

Apropó pénz: egy spirálfüzet idén 190 Ft-tól 1900 Ft-ig terjed az egyik üzletben. Ha kell belőle 10 db, jelentős a különbözet.
Azonban érdemes figyelni, hány lapos és milyen tartós, mert ebben is jelentős különbségek vannak!

Ugyanez igaz a többi holmira is, online rákeresve érdemes a listához összegeket is társítani, így biztosan nem léped túl a keretet!

Alapvetően kétféle módon közelítem meg a dolgot, aktuális lelkiállapotomtól függően:

1. Ami a csövön kifér

Ez esetben rábeszélem mindhárom érintettet, hogy írjon listát, ezt javaslatokkal kiegészítem (a tornacucc például mindig kifelejtődik...), ám a füzet-toll-számológép-körző-táska-tolltartó bűvkörén túl a ruháikat is átnézetem velük és arról is íratok listát.

Majd fogom őket egy alkalmasnak tűnő napon és megpróbálom letudni egy körrel az egészet.

Eme jeles napot érdemes úgy időzíteni, hogy aznap más feladat ne legyen, sőt lehetőleg a következő napon se, biztosítva így a szülőnek a regenerálódást.

2. Csak lassan, szépen

Amikor nem annyira kisimultak az idegeim, vagy nem megy másképp, esetleg a testvérek együtt jelentősen megtépázzák az idegeimet, akkor egyesével és tömbösítve indulok neki.

Vagyis van külön papír-írószeres körút, külön ruházati körút, külön-külön. Szintén lista alapján.

Ez így több idő, sokkal több délutánt kell feláldozni, cserébe kevesebb a feszültség.

+1: online!

Idén táska-ügyben minden vágyam teljesült: a gyerkőc kinézte, elküldte a linket, árban megfelelő volt, megrendeltem - csíny 10 perc alatt letudva!

Nyilván mindent nem lehet így megvenni, de a leginkább idő és idegrendszer spórolós megoldás, ha van olyan, amit mégis.

Te hogy éled túl?