Pihenni is tudni kell - te nyaralás alatt is folyton pakolsz?

Sok-sok évnek kellett eltelnie, mire leszoktam róla - hogy nyaraláskor, miközben a családom már épp felfedezi a környéket, én még mindig kipakolok, elrendezek, átgondolok és összeállítok!

Rendezett legyen vagy ne a nyaralós hely?

 vacation.jpg

Legyen szó szállodai szobáról vagy apartmanról, bizony ott is adódnak feladatok bőven!

Elrendezni a ruhákat, piperét, reggel beágyazni, evés után elmosogatni, fürdőzés után kiteregetni, vagy épp folyamatosan rendet tartani.

Hát nem csalódás, elmész pihenni, és részben ugyanazt teszed, mint otthon?

Az önvizsgálat nem megúszható: miért? Próbáld őszintén megválaszolni, majd a válaszodra ismételd meg: jó, és miért?

"Így érzem jól magam, ha nyaraláskor is rend vesz körül." - jó, és miért? Itt keresd az igazi választ...

Eleve a nyaralás első pár napja a kiengedésről szól, hiszen ez nem megy könnyen. Előző nap még lehet, hogy a munkahelyeden voltál, aztán jött a csomagolás feszültsége, az utazás is fárasztó, megérkezés után az új környezet és ingerek is igénybe vesznek.

Nekem segít, ha felidézem, milyen volt gyerekként elutazni; bizony nem érdekelt, hogy minden a helyére kerüljön, elég volt tudatosítani, melyik lesz az ágyam, aztán uccu neki, menjünk!

Szóval, mikor kapcsolt át benned, hogy előbb rendet kell rakni? Mikor múlt el a gyermeki felfedezővágy és szenvedély, ami felülírta a kényszereket?

Nem azt mondom, hogy álljon halomba a szoba közepén minden - inkább csak próbáld tudatos szintre hozni mindazt, ami az érzelmek szintjén tudattalanul hat rád. Csak ha felismered a valódi okokat, fogsz tudni valódi döntéseket hozni, ha a pihenésedről és a nyaralásodról van szó, így kerülheted el az érthetetlen frusztráltságot!

A legjobb, ha mindezt megbeszéled a családdal is; egyrészt ők is jobban fognak érteni téged, sőt, itt is érvényes, hogy bevonhatóak a feladatokba. Mosogathat minden nap más egy apartmanban, vagy mindenki maga után... hozzatok közös döntéseket!